Αγαπητοί γονείς!
Με μεγάλη χαρά ετοιμαζόμαστε στη Μελωδία για την έναρξη της φετινής
«Ομάδας Σχολής Γονέων»

Λίγα λόγια για την ομάδα μας:
Σκοπός των συναντήσεών μας είναι η παρουσίαση και συζήτηση βασικών αρχών και μεθόδων για την ανατροφή των παιδιών. Για τη δουλειά μας, θα αξιοποιήσουμε το βιβλίο «Σχολείο για Γονείς»*, το οποίο θα περιέχει και την «ύλη» μας για τη χρονιά αυτή. Θα το έχουμε ως σημείο αναφοράς και οδηγό μας, καθώς κάθε κεφάλαιο χτίζεται πάνω στο προηγούμενο και με τρόπο εύληπτο και οργανωμένο περιηγούμαστε στα πιο σημαντικά σημεία που αφορούν στη σχέση με τα παιδιά μας και στο μεγάλωμά τους. Παράλληλα, θα έχουμε την ευκαιρία να ανταλλάξουμε απόψεις και να μοιραστούμε εμπειρίες και προβληματισμούς πάνω στα θέματα συζήτησης, με τρόπο χρήσιμο για όλους. Απώτερος σκοπός μας είναι η Ομάδα μας να αποτελέσει μέσα στη χρονιά έναν σταθερό τόπο συνάντησης, δημιουργικού διαλόγου, μάθησης και ανταλλαγής. Μέλημά μας, ο καθένας να εξελίσσει το προσωπικό του στυλ να είναι γονιός, με ελευθερία αλλά και άποψη για το πώς «πλάθουμε ανθρώπους»

Λίγα πρακτικά:
Οι συναντήσεις θα γίνονται ανά δίμηνο ξεκινώντας από τον Νοέμβριο, ημέρα Τετάρτη και θα έχουν διάρκεια 1 ½ ώρας. Συνολικά θα πραγματοποιηθούν 4 συναντήσεις.
Ώρα έναρξης: 7μμ.

Αναλυτικά το πρόγραμμα έχει ως εξής:

7 Νοεμβρίου
«Αρνητική» συμπεριφορά των παιδιών. «Γιατί φέρονται έτσι»;
Για να κατανοήσουμε τα παιδιά μας … και τον Εαυτό μας ως Γονιό.

9 Ιανουαρίου Πώς να καλλιεργήσουμε στο παιδί αυτοπεποίθηση και την αίσθηση ότι αξίζει – Η ειδική διάλεκτος της Ενθάρρυνσης.

6 Μαρτίου
Επικοινωνία: Πώς να ακούμε τα παιδιά μας – Πώς να μιλάμε στα παιδιά μας.

29 Μαΐου
(Αυτό)Πειθαρχία – Μία μέθοδος που καλλιεργεί την υπευθυνότητα: Φυσικές και Λογικές Συνέπειες.
Καθημερινά προβλήματα.
Ενθαρρύνω κάθε ενδιαφερόμενο να δηλώσει κατά το δυνατόν έγκαιρα τη συμμετοχή του, καθώς θα είναι ιδιαίτερα βοηθητικό για την εύρυθμη λειτουργία της Ομάδας μας να υπάρχει μια εικόνα για τον αριθμό των μελών!
Να ευχηθώ σε όλους Καλή Σχολή Χρονιά γεμάτη χαρά και δημιουργικότητα !!

Ευχαριστώ πολύ,
Αλίκη Δρανδάκη
Ψυχολόγος
Σημ. Το κόστος συμμετοχής-«δέσμευση» στην ομάδα είναι 5€ μπορεί να συμμετέχουν και φίλοι και γνωστοί !!!

Σχολείο για γονείς
Βιβλίο πρώτο – Για παιδιά Νηπιακής και Προσχολικής Ηλικίας
Dr Don Dinkmeyer – Dr Gary Mckay
Εκδόσεις Θυμάρι

Ας το προμηθευτείτε και ας το ξεφυλλίσετε πριν την πρώτη μας συνάντηση. Προχωρήσετε άφοβα στη μελέτη του πρώτου και δεύτερου κεφαλαίου πριν την συνάντησή μας. Έτσι, θα μπορέσετε να έχετε ήδη επεξεργαστεί ιδέες και να φέρετε στοχευμένα σχόλια και ερωτήσεις, ώστε να αποκομίσετε το μάξιμουμ από την ομάδα, αλλά και η ομάδα να κερδίσει από τη συμβολή σας.

Λίγα λόγια για την συντονίστρια των Ομάδων Σχολής Γονέων:

Ονομάζομαι Αλίκη Δρανδάκη και το επάγγελμά μου είναι ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια. Ξεκίνησα τις σπουδές μου στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και συνέχισα σε μεταπτυχιακό επίπεδο στη Μεγάλη Βρετανία, ενώ αργότερα ειδικεύτηκα στην Υπαρξιακή-Συστημική Ψυχοθεραπεία, με έμφαση στην ψυχική υγεία μέσα στην Οικογένεια.
Έχω εκπαιδευτεί στον συντονισμό Ομάδων Σχολής Γονέων, καθώς και την παροχή επαγγελματικού προσανατολισμού και παροχής ψυχοκοινωνκής υποστήριξης στον εργασιακό χώρο.
Κατέχω την Άδεια Ασκήσεως Επαγγέλματος Ψυχολόγου και είμαι μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων, του Βρετανικού Συλλόγου Ψυχολόγων, του Πανελλήνιου Συνδέσμου Σχολών Γονέων και της Ελληνικής Εταιρίας Συμβουλευτικής και Προσανατολισμού.
Η επαγγελματική μου διαδρομή ξεκίνησε στον χώρο του ψυχικού νοσήματος. Εργάστηκα σε ψυχιατρικές μονάδες Νοσοκομείων, εξωτερικά ιατρεία και θεραπευτικές κοινότητες. Σταδιακά άρχισα να κινούμαι προς το παιδί, παρέχοντας υπηρεσίες συμβουλευτικής και ψυχολογικής στήριξης σε Κέντρο Νέων για εφήβους, Δημοτικά Σχολεία και Νηπιαγωγεία. Αυτού του είδους η δουλειά με έφερε κοντά στον γονιό και τελικά στην οικογένεια ως σύστημα, όπου και επικεντρώνεται σήμερα το επιστημονικό μου ενδιαφέρον και η κλινική μου δουλειά.
Από το 2006 διατηρώ ιδιωτικό γραφείο στο Μαρούσι, ενώ παράλληλα συνεργάζομαι με δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς για την προαγωγή της ψυχική υγείας.
——————————————-

Ομάδα Σχολής Γονέων